Nog geen activiteiten toegevoegd. Plaats uw evenement als eerste!
Nog geen zoekertjes toegevoegd. Plaats uw zoekertje als eerste!
Geen activiteiten op dit moment.

Dat vlakke land: Het Nederlands lied door de ...

Zondag 17 mei 2009
Dat vlakke land: Het Nederlands lied door de ...

De 26ste editie van Dag Oude Muziek zet het Nederlandse Lied in de kijker. Dit zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Er vallen muzikale pareltjes te ontdekken en u kunt kennismaken met een nieuwe formule.

In het nieuwe concept werken we niet meer uitsluitend met losstaande concerten van 40 minuten, maar richten we parcours in. Elk parcours bestaat uit 2 concerten van 25-30 minuten en een groter concert van 40 minuten. Hierdoor kunt u een gedifferentieerde programma meemaken.

Onder de titel "Dat Vlakke Land" zult u genieten van een staalkaart van het Nederlandse lied vanaf de 11de tot en met de 20ste eeuw. Muziek is eeuwenlang nauw verweven met literatuur en theater. U maakt kennis met ongekende meesterwerken, van de minneleideren van Veldeke tot Gezellepoëzie, getoonzet door Mortelmans en Ryelandt; van virtuoze blofluitdeuntjes van Van Eyck tot muziek van de 19de-eeuwse Gentse volkszanger Karel Waeri; tot zelfs gezongen klucht. Laat u overdonderen door de muzikale en poëtische schoonheid van "Dat Vlakke Land" door de eeuwen heen!

De concerten gaan door op zondag 28 juni 2009, vanaf 10.00 uur in de Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6 3740 Bilzen.

Reserveren tickets :
telefonisch : +32 (0)12 23 57 19
web : www.basilica.be.