Nog geen activiteiten toegevoegd. Plaats uw evenement als eerste!
Nog geen zoekertjes toegevoegd. Plaats uw zoekertje als eerste!
Geen activiteiten op dit moment.

Provinciale koorwedstrijd 2009

Dinsdag 10 november 2009
Provinciale koorwedstrijd 2009
In het kader van zijn ondersteuning aan de amateurkunsten organiseert de provincie Limburg driejaarlijks een koorwedstrijd om de tien beste koren te selecteren die de drie volgende jaren voor een projectsubsidie in aanmerking kunnen komen.
Dit jaar zijn er 8 koren weerhouden die op zondag 22 november 2009 in het  Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans, Kunstlaan  12 in Hasselt zullen uitmaken wie de titel laureaat van de provincie Limburg gedurende de volgende drie jaren mag dragen.
Naar gelang van de rangschikking zal ook de structurele subsidie bepaald worden.
Vanaf 14u00 krijgen de volgende koren telkens 20 minuten om hun programma aan de jury en het publiek voor te stellen:
Pro Cantione uit Genk o.l.v. Jan Peeters, Lirica uit Genk o.l.v. Jos Venken, Amabile uit Neerpelt o.l.v. Jan Vanderheyden, het Hasselts Kathedraalkoor o.l.v. Ludo Claesen.
Na een pauze volgen vanaf 16u00 Cantabile uit Dilsen o.l.v. Jos Venken, F:e-m[!]il uit Lummen o.l.v. Nadia Loenders, het Manteliusensemble uit Hasselt o.l.v. Jos Cuppens en Incantatio uit Genk o.l.v. Jos Venken.
De jury werd door de provincie samengesteld uit Rudi Tas, Bo Holten, Fritz Ter Wey en Roger Leens.
Wegens de ervaring en de reputatie van de koren belooft het een spannende, gevarieerde en hoogstaande namiddag te worden. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.
De gedeputeerde voor Cultuur, de heer Gilbert Van Baelen zal na de proclamatie de prijzen uitreiken. Iedereen is daarna welkom op de receptie, aangeboden door de provincie Limburg.