Nog geen activiteiten toegevoegd. Plaats uw evenement als eerste!
Nog geen zoekertjes toegevoegd. Plaats uw zoekertje als eerste!
Geen activiteiten op dit moment.

Cursus koordirectie in het Sted. Conservatorium

Dinsdag 15 juni 2010
Zing je graag?
Sta je - graag - voor een zingende vereniging?
Is dirigeren een hobby …., een passie?


Cursus koordirectie in het Stedelijk Conservatorium van Hasselt

Samen zingen. Iedereen heeft het wel eens gedaan. Duizenden mensen in het Vlaamse land verenigen zich wekelijks om onder leiding van een enthousiaste dirigent(e) hun muzikale passie te beleven.

De dirigent(e) levert een belangrijke bijdrage. In voorbereiding op en uitwerking tijdens de oefenstonde bepaalt hij/zij in sterke mate de dynamiek van het leerproces en het uiteindelijke resultaat. Een enthousiast en vakkundig dirigent nodigt uit tot dynamisch imiteren.

De vraag naar geschoolde koordirigenten wordt almaar groter. Vele koren in Limburg (en daarbuiten) zijn op zoek naar een “wervende” muzikale leider.

Sinds enkele jaren biedt het Conservatorium van Hasselt, als enige in de provincie, de mogelijkheid tot het volgen van de cursus koordirectie. Deze cursus richt zich tot iedereen die als dirigent(e), zowel beginnend als gevorderd, met koren werkt.

De lessen omvatten een theoretisch en een praktisch gedeelte.
Slagtechniek, koordidactiek, stemvorming, repetitietechniek, partituuranalyse, stijlkennis, gehoorvorming, pianogebruik, … zijn enkele facetten waarin de kandidaten wegwijs worden gemaakt.
Wekelijks is er ook de mogelijkheid om met een oefenkoor te repeteren. Dit biedt de mogelijkheid om de opgedane kennis onder begeleiding in de praktijk om te zetten.

De cursus koordirectie staat open voor iedereen; actieve dirigenten, zangers met dirigeeraspiraties, leerkrachten MO-samenzang-koor, geïnteresseerden.
Niet onbelangrijk; iedere dirigent die zijn kennis en vaardigheden gedurende een jaartje wil verfijnen en/of uitdiepen is ook van harte welkom.

Belangstelling? Neem dan snel contact op met een van onderstaande docenten of met de academie. Aangezien de opleiding individueel is, wordt het aantal inschrijvingen beperkt.
Jos Cuppens (jos.cuppens[!]pandora.be)
Marcel Lambrichts (marcel.lambrichts[!]skynet.be)
Secretariaat van het Conservatorium (011/239830).

Inschrijven kan nog tot 30 september.