Nog geen activiteiten toegevoegd. Plaats uw evenement als eerste!
Nog geen zoekertjes toegevoegd. Plaats uw zoekertje als eerste!
Geen activiteiten op dit moment.

ZINGEN VOOR DE VIRGA JESSE

Woensdag 11 augustus 2010
Op zaterdag 21 augustus om 20u00 heeft er in de Sint-Catharinakerk (Sint-Catharinaplein) in Hasselt een muzikaal-liturgische avond plaats. Liederen door Paul Schollaert voor de Virga Jessefeesten gecomponeerd sinds 1968 wisselen af met Bijbelse teksten over Maria. De rode draad is "het avondgebed van Maria", waarin zij dankbaar mijmert over vele wondere gebeurtenissen in haar leven. Anita Galle schreef de teksten op basis van een "levensverhaal van Maria, door haar zelf verteld", dat door Paul Schollaert als aanzet voor de werkgroep ommegang 2010 schreef.
 
Deze avond van samenzang en reflectie staat onder de bezielende leiding van Paul Schollaert. Paul Steegmans zit aan het orgel. Een voor deze avond samengesteld koor, in hoofdzaak bestaande uit oud-studenten van het Lemmensinstituut, zingt de meerstemmige zettingen van de liederen. Zij zingen tussendoor ook enkele kleinere koorwerken, ingepast in de thematiek. Drie gloednieuwe koorspreuken uit het eerste deel van de avond verklanken teksten uit het Oud testament, die traditioneel worden toegepast op Maria. De avond vangt aan om 19u30 met het inoefenen van de samenzang.
 
Paul Schollaert maakte voor de zevende keer de teksten en muziek voor de zevenjaarlijkse ommegang (sinds 1968). Zo is er door de jaren een schat aan liederen ontstaan waarvan verschillende door heel Vlaanderen en zelfs enkele over heel de wereld worden gezongen (o.a. Magnificat). De liederen werden in 2003 door het Madrigaal (Lemmensinstituut) uitgegeven in vier bundels. Paul Steegmans schrijft sinds 1989 de dansen en instrumentale bewerkingen voor de Virga Jessefeesten.
   
Een avond die niet mag gemist worden door koren die houden van mariale muziek en door iedereen die graag zingt!
 
deelnemen
Graag inschrijven via het contactformulier op www.virgajessefeesten.be of op het secretariaat van de Virga Jessefeesten: 2010[!]virgajessefeesten.be, 011.23.37.62.
Deelname is gratis.