Kooratelier COLLECTIO CATHEDRALIS

Woensdag 8 december 2010
Kooratelier COLLECTIO CATHEDRALIS
Sedert haar oprichting heeft de Capella Sanctorum Michaelis et Gudulae, het Kathedraalkoor van Brussel, veel oude muziek van onder het stof gehaald en uitgevoerd. De laatste jaren werd jonge componisten opgedragen werken te schrijven voor de eredienst in de Kathedraal; bovendien hebben reeds gerenommeerde componisten een belangrijke bijdrage geleverd tot wat intussen een indrukwekkende bibliotheek wordt.
Sinds 2002 stelt de Capella deze muziek beschikbaar voor alle geïnteresseerde koren, en publiceert, in samenwerking met de uitgeverij EUPRINT Editions, de interessantste werken uit haar verzameling in de reeks “Collectio Cathedralis”. De Capella hoopt hiermee te helpen voldoen aan de behoefte van belangstellende (kerk-) koren om nieuwe hoogstaande partituren ten gehore te brengen. Om beter, zingend, kennis te maken met de schat muziek die de Collectio reeds voorstelt, organiseert de Capella Ss Michaelis et Gudulae i.s.m. uitgeverij Euprint, Koor&Stem Antwerpen, Koor&Stem Vlaams-Brabant en Abdij Keizersberg een kooratelier waarop eenieder, dirigenten en zangers, uitgenodigd wordt.
Bent u geïnteresseerd in romantische en hedendaagse kathedraalmuziek? Of bent u nieuwsgierig naar wat de Collectio Cathedralis te bieden heeft? Of wilt u gewoon eens lekker zingen, ondersteund door de leden van het Brusselse kathedraalkoor? Dan is dit misschien datgene waar u al zo lang naar uitkijkt. 
De Capella SS Michaelis et Gudulae, Koor&Stem, abdij Keizersberg en uitgeverij Euprint nodigen u van harte uit om op 29 januari 2011, van 14 tot 15u30, in abdij Keizersberg te komen meezingen aan een selectie uit de Collectio Cathedralis. Composities voor gemengd koor, gelijke stemmen en SABar van o.a. August De Boeck, Jules Van Nuffel, Staf Nees, Gaston Feremans, Vic Nees, Kurt Bikkembergs, Sebastiaan van Steenberge en Noor Sommereyns. Het geheel zal verlopen onder leiding van Kapelmeester Kurt Bikkembergs. Na het zingen verwent gastheer Abt Kris Op de Beeck o.s.b. ons allen op een “Keizersbergse” receptie, alwaar u gerust kunt bladeren in alle partituren die de Collectio reeds te bieden heeft en een keuze kunt maken tussen de eerste cd’s die de Capella opgenomen heeft met composities uit de Collectio Cathedralis.