Nog geen activiteiten toegevoegd. Plaats uw evenement als eerste!
Nog geen zoekertjes toegevoegd. Plaats uw zoekertje als eerste!
Geen activiteiten op dit moment.

'te moeilijk' opgelegd werk afgevoerd

Vrijdag 11 maart 2011
De kandidaten van de Koningin Elisabethwedstrijd (KEW) voor zang moeten dit jaar uitzonderlijk geen opgelegd werk instuderen. Componist Luc Brewaeys heeft nochtans speciaal voor de wedstrijd een werk geschreven, maar de jury van de preselectie vreest dat de partituur voor de kandidaten te moeilijk is om in het korte tijdsbestek van de wedstrijd goed voor te bereiden.
In de editie zang van de KEW krijgen traditioneel de halve finalisten een opgelegd werk voorgeschoteld. Deze keer zou dat normaal gezien niet anders zijn, ware het niet dat het bij Luc Brewaeys bestelde werk wel zeer moeilijk blijkt te zijn. Brewaeys componeerde in opdracht van de KEW een werk voor stem en crotalen (een soort kleine
cymbalen) met als titel "speechless song, being many, seeming one". Hij baseerde zich hiervoor op een sonnet van Shakespeare. "Het werk is zeer boeiend en van uitstekende kwaliteit, zoals overigens het gehele oeuvre van de Belgische componist. Niettemin acht de jury dat de complexiteit van de partituur en de moeilijkheid die de voorbereiding ervan voor de kandidaten kan vormen in het tijdsbestek dat hen opgelegd wordt, de kwaliteit van de prestaties in de halve finale zou kunnen ondermijnen", laten de organisatoren vrijdag weten.
Wie "speechless song, being many, seeming one" van Brewaeys toch uitgevoerd wil horen, kan op 31 maart naar het slotconcert van Ars Musica in Bozar in Brussel. Daar zal soprano Laure Delcampe het werk in première brengen.
Meer info op www.arsmusica.be
Bron: Belga