Art Bokrijk van start

Zondag 3 juni 2012
Art Bokrijk van start
Parallel aan de grote kunstmanifestatie Manifest 9, loopt het evenement Art Bokrijk. In het provinciaal domein Bokrijk (Genk) zullen van 4 augustus tot 30 september 2012 heel wat kunstenaars het beste van zichzelf tonen.
De VZW Art Limburg, organisator van Art Bokrijk 2012, heeft een sterk programma uitgewerkt. Vanaf dinsdag 5 juni kan men reeds de beelden zien van de Spaanse gastkunstenaar Cristobal Cabarrón in de donkere dreef, het “Mysterie van Cristoffel Colombus”   
In de benedenzaal van het kasteel, de geuren - en kleurentuin, de Craenevennedreef en de Hertenweide brengen meer dan 200 beeldende kunstenaars een selectie van hun beste kunstwerken, van kleiwerk, keramiek schilderijen, beeldhouwwerk, fotografie, grafiek, textielproductie, kunstinstallaties tot workshops, en dat gedurende twee maanden.
Zo komt in de Craenevennedreef “In ’t gelid”  een installatie van 50 speciale benen gemaakt door leerlingen van de kunstacademie van Genk 
Op de Hertenweide zijn een aantal constructies voorzien van elk 2m x 2.50 m x 12 vlakken die elk een ster vormen. Op deze vlakken worden op digitale wijze de kunstwerken weergegeven.
Monumentale kunstwerken zullen geïntegreerd worden in het landschap van de Hertenweide en zullen op deze manier het bijzonder karakter van de weide en de boompartijen ondersteunen.
Elk weekend in augustus en september en 15 augustus kunt u genieten van optredens van 13 tot 19 uur aan het kasteel, in de geuren - en kleurentuin, de Craenevennedreef en de Hertenweide.
Fanfares, harmonies, jeugdharmonies, koren, accordeonensembles, podium- kunstenaars, blaaskapellen, een samenspel van Harmonie en koor, dansers en vertellers, meer dan 4000 kunstenaars zullen hieraan deelnemen.
Art Limburg heeft getipt op hoge kwaliteit. Meerdere gezelschappen hebben eerste - en ereprijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal.
Vanaf 1 juli staat het volledig programma dag per dag op de kalender van de website www.artbokrijk.be of www.artlimburg.be
Art Bokrijk 2012 vindt plaats in het niet betalend gedeelte  van het domein Bokrijk en iedereen kan er gratis van genieten, zo lang en zo vaak als men wil.