Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen

Maandag 26 augustus 2013
Welkom op de twaalfde editie van de Internationale koorwedstrijd Vlaanderen-Maasmechelen van 4 tot en met 6 oktober 2013.

Drie dameskoren, een mannenkoor en acht gemengde koren uit acht Europese landen en een Zuid-Amerikaans land werden geselecteerd:

“Oldenburger Kammerchor” uit Duitsland, “Zbor svetega Nikolaja Litija en Komorni zbor Orfej“ uit Slovenië, “Latvijas Universitātes jauktais koris Juventus” uit Letland, “vrouwenkoor Makeblijde en Viermaliks” uit Vlaanderen, “Kuoro Juvenalia“ uit Finland, “Foerstrovo komomrni pevecke sdruzeni” uit Tsjechische Republiek, “Grupo Coral Venezziola” uit Venezuela, “Kamerkoor Cantate Venlo” uit Nederland en het mannen- en vrouwenkoor “Mlada” uit Rusland.

Het OPENINGSCONCERT vindt plaats op vrijdag 4 oktober om 20.15 uur in de Sint-Barbarakerk van Eisden-Maasmechelen. Uitvoerder is het Nederlands kamerkoor o.l.v. Kaspars Putniņš. Dit openingsconcert is een coproductie van vzw Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen  en het Cultureel centrum van Maasmechelen.

De AUDITIES VOOR DE JURY vinden plaats in de schouwburg van het Cultureel Centrum van Maasmechelen. De deelnemende koren zullen elk tweemaal optreden. Zaterdag 5 oktober (van 10 tot 17.00 uur) vertolkt elk koor het nieuw gecomponeerde plichtwerk van Martin Slootmaekers (“If” voor gemengd koor “Horrors” voor mannenkoor en “How oft, when thou, my music” voor vrouwenkoor), een hedendaags meerstemmig koorwerk uit hun eigen land, een meerstemmig koorwerk uit de romantiek en een koorwerk uit de periode renaissance-barok. Zondag 6 oktober (van 11.00 tot 16.00 uur) zingen de wedstrijdkoren een vrij programma met o.a. een éénstemmig volkslied uit eigen land.

Juryleden zijn Roland Coryn (voorzitter), Karmina Sileč (Slovenië), Lorenzo Donati (Italië), Harald Jers (Duitsland) en Ragnar Rasmussen (Noorwegen).

De Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen – editie 2013 – sluit af op zondagavond 6 oktober om 20.00 uur in de schouwburg van het cultureel centrum in Maasmechelen, met een SLOTCONCERT  door de deelnemende koren en de PROCLAMATIE van de prijswinnaars en laureaten.

Meer informatie kan je terugvinden op: www.ikv-maasmechelen.be