Nog geen activiteiten toegevoegd. Plaats uw evenement als eerste!
Nog geen zoekertjes toegevoegd. Plaats uw zoekertje als eerste!
Geen activiteiten op dit moment.

Europees kwaliteitslabel voor EMJ

Maandag 17 april 2017
NEERPELT.- Het EMJ krijgt een Europees kwaliteits label, dat geldt voor 2017 en 2018, voor de tweede opeenvolgende keer. De internationale jury gaf het Neerpeltse festival deze toch wel erg lovende beoordeling mee: “Perhaps the most participatory of all festivals with an enormous international support”. Tussen alle Europese festivals scoort het EMJ wellicht op vlak van deelname het best en heeft het een enorm internationaal draagvlak.
Voor een festival dat bijna volledig draait op de inzet van honderden onbetaalde vrijwilligers is dit toch wel een pluim van fortmaat!
EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe – stelt zich tot doel festivals meer visibiliteit en meer mogelijkheden tot uitwisseling te geven. Dit kan onder andere door ervoor te zorgen dat iedereen weet welke festivals het meest boeiend en vernieuwend werk doen.
EFFE is gegroeid uit vele jaren intensief samenwerken met de Europese Commissie en het Europees Parlement.
Het eerste EFFE initiatief is het toekennen van een kwaliteitslabel. Dit label wordt gegeven aan festivals met een duidelijke artistieke inzet en betrokkenheid zowel in hun eigen lokale gemeenschap als in een bredere Europese en globale context.
Het label wordt uitgereikt na een aanbeveling door nationale deskundigen én een evaluatie door een internationale jury. Deze internationale jury zal daarenboven ook de meest avontuurlijke en boeiende festivals belonen met een prijs.
De labels en de prijzen worden op 4 mei uitgereikt tijdens een gala in Wiesbaden (BRD).
Het 65ste EMJ heeft plaats van 28 april tot 2 mei in en rond Neerpelt. Er worden 73 orkesten en ensembles verwacht uit 21 landen waaronder China, Colombia, Turkije en voor de eerste keer Kosovo. Meer dan 3000 jongeren zullen tijdens het festival musiceren en verbroederen.
Meer info: www.emj.be en www.effe.eu .