Incantatio in het goud in Wenen.

Vrijdag 1 september 2017
Incantatio in het goud in Wenen.
Van 26 tot 30 juli 2017 vond in Wenen het World Peace Choral Festival plaats.
Meer dan 30 koren met vooral een sterke delegatie uit China namen eraan deel.

In de afdeling wedstrijd waren 16 deelnemers. Incantatio uit Genk behaalde  een gouden medaille.

De ontvangst in Wenen was allerhartelijkst met op de eerste dag meteen een openingsceremonie in de Sankt Stephansdom en met ’s avonds een eigen concertoptreden in de Sankt Peterskirche. Het is ongetwijfeld de mooiste barokkerk van Wenen met een prachtige akoestiek en een uitzonderlijk intieme sfeer. Het optreden van Incantatio was dan ook navenant schitterend.

’s Anderendaags volgde al meteen het wedstrijdoptreden in de Muth, de concertzaal van de Wiener Sängerknaben. Aansluitend mocht Incantatio genieten van een workshop met een van de dirigenten van de Wiener Sängerknaben, Marco Skorin, een jonge dirigent met een frisse, dynamische aanpak en interpretatie.  Aangenaam en leerrijk.

De laatste avond zongen de koren en ook de Wiener Sängerknaben  een galaconcert in de zaal van de Wiener Philharmoniker.

Naast het muzikale kon Incantatio niet anders dan de prachtige cultuur van de hoofdstad van het Habsburgse Rijk genieten. Schönbrunn maakte een grote indruk met zelfs een avondconcert in de orangerie. Schloss Belvedère, Kunsthistorisches Museum, Kaiserliche Schatzkammer Wien, en het moderne Hundertwasser Haus…

Kortom een geslaagde muzikale reis en een kennismaking met een schat aan cultuur niet in het minst van onze eigen meesters zoals Breughel en Rubens.

Een mooie motivatie naar weer een nieuwe, grotere uitdaging.