Kalender Limburg


Maart
Zondag
11
Maart
2018

Currende @ Juist Gestemd

Dit professioneel koor presenteert bij ons een beklijvend concertprogramma rond het mooie en sobere Requiem van de polyfonist Jacob Clement. In een bezetting van 6 zangers en 4 renaissance strijkers heeft dirigent Erik Van Nevel één grote constructie gebouwd rond dit soms indrukwekkend monumentaal werk. Samen met sfeervol licht, schaduw en verduistering, krijgt deze wervelende renaissance-polyfonie het perfecte kader om de luisteraar 60 minuten van muzikale wellness te bezorgen.
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
April
Zondag
8
April
2018

Ialma @ Juist Gestemd

4 Brusselse dames met Galicische roots hebben de cultuur en tradities van hun land van herkomst in poëtische liedteksten gegoten en laten die weerklinken in een opgewekte sound. Prachtige stemmen, (ver)wonderlijke samenzang, een aangename verschijning, muziek met een diepere betekenis en een boodschap van hoop !!!
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
Zondag
22
April
2018

Lux Aeterna

Concert door Incantatio, Strijkersensemble o.l.v. Hans Devos en blazerskwintet Zuiderwind. Het thema Lux aeterna, de dood als thuiskomst in het eeuwige licht, wordt bezongen in een romantisch programma met werken van Brahms (Schicksalslied, Ein deutsches Requiem deel 1+2), Rheinberger, Mahler, Elgar en Stanford. Algemene leiding: Jos Venken
Kerk Bret-Gelieren
Zagerijstraat 54
3600 Genk
Stratenplan
Mei
Zondag
13
Mei
2018

Voice Male @ Juist Gestemd

Voice Male is al vele jaren een begrip in Vlaanderen. Deze Vocal Pop Band kan u bij ons aan 't werk zien met 'Nedertalers”, een programma waarin de heren zich concentreren op het repertoire van de Lage Landen. De inhoud is top secret, maar je kan ervan uitgaan dat de avond gevuld zal zijn met het hele spectrum van Jacques Brel tot Gers Pardoel, van Will Tura tot Filip Kowlier, van Marco Borsato tot Helmut Lotti ... Wie weet, kan de nieuwe K3 ook wel door de a capellamangel gehaald worden ?!
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
Zaterdag
19
Mei
2018

Opera Meets Musical

Gemengd koor Bocanto heeft u al op vele manieren versteld doen staan. Deze keer brengen ze voor u ‘Opera Meets Musical’. En ja hoor, niemand minder dan de geweldige Sopraan Martine Reyners uit Bree en de bariton Hans Peter Janssens, bekend van de musicals, Les Misérable, Dracula... zullen aan deze mooi avond meewerken. Koorwerken en aria’s uit de grote opera’s en musicals zullen de revue passeren, begeleid door kamerorkest Musica Eyckensis. Dit alkes staat onder leiding van Jeroen Beckers.
GC De Kroon
Nevenplein 1
3950 Bocholt
Stratenplan
Juni
Zondag
10
Juni
2018

Rigolettokoren & Gasten @ Juist Gestemd

Onze eigen kinder- en jongerenkoren mogen natuurlijk niet ontbreken in deze concertreeks. Begeleid door onze Gasten, die we voorlopig nog geheim houden, brengen onze koren hun programma “Wereldreis”, een mix van allerlei muziekstijlen in de meest uiteenlopende talen.
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan