Luisterlezingen

Dinsdag 23 januari 2018
Een kennismaking met meesterwerken van de Barokmuziek: de Mattheuspassie van Bach, de Vier Jaargetijden van Vivalidi en de Messiah van Händel.
Musicologe Rose-Marie Hendrikx gidst u met een heldere uitleg doorheen de muziek en laat u verdiept luisteren.

Mattheuspassie (op 26 maart)
Johann Sebastian Bach voerde zijn Mattäus Passion voor het eerst uit op Goede Vrijdag 1727 in Leipzig. De componist zet als geen ander het lijdensverhaal van Jezus om in pakkende muziek. Door de universele boodschap raakt de Mattheuspassie nog steeds zowel gelovigen als niet-gelovigen diep in hun ziel.

Vier Jaargetijden (op 16 april)
Antonio Vivaldi schreef Le quattro Stagioni in 1725, op het hoogtepunt van zijn scheppen. In deze vier vioolconcerti weet hij op unieke wijze de wisselende natuurstemmingen van elk jaargetijde muzikaal te schilderen.Tegelijk krijgt de vioolsolist alle gelegenheid om barokke bravura te tonen.

Messiah (op 7 mei)
Georg Friedrich Händel wist te imponeren met zijn groots oratorium Messiah. De eerste uitvoering vond plaats op 13 april 1742 te Dublin op een liefdadigheidsconcert en sloeg enorm aan. Nog altijd is Messiah één van de meest geliefde werken van Händel met als muzikaal hoogtepunt het indrukwekkende Hallelujah.

De lezingen vinden telkens om 19u30 plaats in de Martinuskerk van Martenslinde.

3 lezingen: € 25/21 (leden Markant of Davidsfonds),1 lezing: € 10/8

Info: Mai Dubois-Hendrickx:  maihendrickx[!]gmail.com
of  Tony Jacobs:  tonyjacobs40[!]telenet.be

Inschrijven:     Markant Bilzen:  BE07 0011 9581 2966
                     Davidsfonds-Bilzen:  BE54 9731 4158 7597
        met vermelding van aantal lezingen en data