Praktische info

www.musescore.org
MuseScore is een gratis en open source muziek notatie programma, beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Het ondersteunt een ongelimiteerd aantal notenbalken, tot 4 stemmen per balk en noten kunnen heel eenvoudig ingegeven worden via het toetsenbord, muis en MIDI keyboard. Verder ondersteunt MuseScore in- en uitvoer van MIDI en MusicXML bestanden, alsook uitvoer naar pdf, png, wav, ogg en andere.

MuseScore is ideaal voor muziekscholen, academies en muziekliefhebbers: het is gratis, heel gemakkelijk in gebruik en is beschikbaar in meer dan 20 talen met o.a. Nederlands. MuseScore is meer dan een volwaardig alternatief voor commerciële software pakketten zoals Finale Notepad.

Sibelius Scorch

Sibelius Scorch is een gratis web browser plugin waardoor eender wie, of hij nu over Sibelius beschikt of niet, scores kan bekijken, beluisteren, de voortekening en de instrumenten veranderen, en zelfs afdrukken, rechtstreeks van het Internet. Sibelius scores kunnen worden bekeken, getransponeerd en beluisterd vanuit webbrowser zowel onder Windows als op Mac.

Neoscores

neoScores is een product dat met grote passie werd ontwikkeld door 3 muzikanten, voor andere muzikanten. De webapplicatie geeft muziekpartituren op een dynamische manier weer, ongeacht het besturingssysteem of toestel. Het programma is uniek omdat het gebruikers de mogelijkheid biedt om systeemeinden in te voegen, partituren te vergroten, te verkleinen, te markeren of te verbergen en aantekeningen te maken, die ze met andere gebruikers kunnen delen. De neoScores-app kan zowel online als offline worden gebruikt en past zich automatisch aan het toestel van de gebruiker aan voor een optimale flexibiliteit en uitstekend gebruiksgemak.